dating webbplatser för socialister

kommunismens sak på ett mycket genomgripande sätt. E-posta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Dessa texter behöver läsas av alla antirasister idag. En annan aha-upplevelse fick jag från podden med Jens Ganman och Mustafa Panshiri.

Att avvisa stalinismen innebär att man återigen kan börja diskutera viktiga strategiska och taktiska frågor utan skygglappar eller tabun, vilket är nödvändigt för att den revolutionära rörelsen skall kunna bli framgångsrik. Marxismen ska vara en vetenskap och en vetenskap måste vara kritisk, annars är den snarare en slags religion, ett dogmatiskt system som bygger på tro, inte vetande. En vecka senare tvingades tsaren abdikera. Detta är för det mesta en lögn. Stalinismen innebar inte bara att det rika bolsjevikiska arvet stympades, utan också att den teoretiska nyproduktionen i stort sett försvann - i stället för att uppmuntra teoretiskt kamp och nytänkande fick stalinismens teoretiker nöja sig med att försvara de stalinistiska dogmerna, en vulgariserad marxism-leninism. Socialismen är en religion som ställer vissa krav på oss, bland annat att ge upp vår historia. PDF-filerna är sparade med "bokmärken vilket gör det möjligt att "bläddra" mellan olika avsnitt i texten. Under de följande veckorna växte det fram arbetarråd (sovjeter) och fabrikskommittéer, i vilka bolsjevikpartiet (det blivande kommunistpartiet) under sommaren och hösten blev starkare, och kraven allt radikalare.

Han brukar mötas av tystnad, men att vissa till slut säger att olikheter berikar. Stalinismens strypgrepp på den marxistiska teoribildningen kan och måste brytas! Aktivera den möjligheten genom att klicka på Bokmärkesfliken längst uppe till vänster (om du använder Acrobat). Tips för användare av Internet Explorer: Om du tycker att texten är för liten kan man göra den större genom att antingen använda ctrl-tangent scrollhjul på musen, eller förstora texten via ikonen "Sida - zooma". Vi som startat webbplatsen är inte organiserade i någon vänsterorganisation, men representanter för det flesta svenska vänsterorganisationerna har redan förklarat sig stödja projektet och vi hoppas bästa sugar daddy dating webbplatser att ytterligare personer ska bidra till projektet. För mer information om vilken data som cookies innehåller, se vår integritetspolicy.dating webbplatser för socialister

Registrera ditt konto idag! Många av dokumenten på denna webbplats är i PDF-format. För att kunna läsa. Stalinismen har haft över 50 år på sig att bygga socialismen. Mazily är gratis dejting för alla som när ett kulturintresse.

Erik första dejten
Sexuella insinuationer online dating
Dating mappin och webb silver plattan